Prémiový divoký černý čaj - Red Shan - 50g
Kód: 2928Související produkty
Detailní popis produktu
Vietnam patří mezi nejstarší výrobce čajů na světě a je považován za kolébku čajové kultury. Nejvýznamnější oblasti pro pěstování čajových rostlin se nacházejí v severní části země.
Čaj pochází z divokých čajovníků starých až 200 let, které rostou v severních vietnamských horách, ve výšce 1000 metrů nad mořem, konkrétně v oblasti Ha Giang, která sousedí s čínskou provincií Yunnan. Tento polofermentovaný černý čaj je známý svou načervenalou barvou a vůní dřeva a jemných květů. Jeho chuť připomíná vanilku a kakaové slupky.
Čajové lístky zrají od začátku března do poloviny května a od září do listopadu, kdy jsou ideální klimatické podmínky s mírnými dešti a oblačnými večery. Sběr a zachování kvality čajových listů vyžaduje precizní techniku a pečlivou přepravu přes obtížně přístupné horské oblasti.
Proces výroby:
Brzo ráno při chladném počasí, když neprší, sběrači šplhají na vysoké starobylé čajovníky a sklízí listy starší než jeden den od posledního deště. Proces zpracování je poměrně náročný a zahrnuje zavadnutí, předsušení na slunci, pražení, dvojité rolování, oxidaci a trojí sušení.
Doporučený návod k přípravě:
1 čajová lžička cca na 1,5 -2dl, zalijeme vroucí vodou o teplotě 100°C, doba vyluhování je minuta pro první výluh,(přikrytý šálek), poté přeceďte. Možné opakované výluhy, které jsou zapotřebí louhovat vždy o trochu déle. Nejlepší chuti se dostává při 8 - 10 výluhu! Čaj skladovat v suchu a chladu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.